Wie ben ik?

Ik ben Stijn Verschoore, een positief en spontaan persoon die houdt van het leven. Mijn leven is getransformeerd nadat ik begon te luisteren en te investeren in mezelf. Het creëren en bewust worden van een goede mindset, gezonde voeding, gezond bewegen en ontspanning zijn volgens mij de belangrijkste pijlers om een gelukkig en gezond leven te leiden. Na heel wat zelfstudie, cursussen en opleidingen te hebben gevolgd, heb ik besloten om mijn kennis om te zetten en te delen in de praktijk. Ik had in mijn leven altijd al het gevoel dat ik iets wou betekenen voor anderen. Naar verloop van tijd werd mij duidelijk hoe ik andere mensen kon helpen vanuit mijn ervaring en opleidingen.

Mijn passie voor gezondheid is iets die mij zeer nauw aan het hart ligt. Die interesse en zoektocht is er gekomen na jarenlang zelf symptomen gehad te hebben waarvan ik de oorzaak niet kende. Yoga is op mijn pad gekomen en betekent veel voor mij, waardoor ik mij er verder in verdiept heb. Dit was de start van grote veranderingen in mijn leven. Daarom heb ik een professionele yoga – en ayurvedische opleiding gevolgd in India, om mij op die manier verder te verdiepen in de essentie van yoga en ayurveda.

Bij mij kun je terecht voor holistische coaching op maat, waarbij we stapsgewijs de 4 fundamentele stapstenen in kaart brengen. Dit kan zowel in de praktijkruimte, als via Skype of Zoom.

Warme groet.

Lees het gesprek met Stijn in de Krant van West-Vlaanderen van 12 maart 2021 hier!

Mijn verhaal

“Hoe je jou ook voelt, welke aandoening je ook hebt, met de kracht van onze geest in combinatie met een gezonde levensstijl, kan men bergen verzetten.”

Als klein manneke was ik enorm speels, energiek, vrolijk en heel gevoelig.
Ik ben echter opgegroeid in een gezin met ouders als Jehovah’s Getuigen, wat niet altijd een evidente situatie om als gevoelig persoon in op te groeien. Toen ik ongeveer tien jaar was kreeg ik mijn eerste paniekaanval. Op een nacht werd ik wakker met enorme hartkloppingen en ik begon te hyperventileren. Het leek alsof ik een hartaanval kreeg en ik voelde mij doodsangstig. De volgende ochtend was ik erg uitgeput door de aanval en dankbaar dat ik nog leefde. Nadien kreeg ik steeds meer onverwachte paniekaanvallen, die me op de meest uiteenlopende plaatsen verrasten. Ik kreeg steeds meer angst om naar openbare plaatsen te gaan, zoals naar de cinema, feestjes of de winkel. Overal zag ik gevaar en ik durfde dit uit schaamte aan niemand te vertellen.

Na verloop van tijd begon zich dit fysiek te uiten door allerlei klachten en symptomen. De arts schreef medicatie voor, met de bedoeling om de symptomen te onderdrukken. Ondanks het advies van de arts om die medicatie te nemen, zei mijn innerlijke stem en gevoel dat dit niet de juiste weg was om het probleem aan te pakken. De problemen bleven aanhouden en werden erger, ook toen ik aan het werk ging. Ik meldde me vaak ziek en een burn-out was nooit veraf. Ik bezocht een tiental artsen en therapeuten die verschillende diagnoses stelden. Er werden geen oplossingen op lange termijn geboden, dus besloot ik mijn zoektocht verder te zetten. De verschillende consultaties bij artsen brachtten mij ook iets positief. Ik leerde mijn eigen lichaam goed kennen en deed heel wat kennis op onderweg.

Ik ontdekte dat ik hoogsensitief ben en dat ik niet de juiste voeding kreeg tijdens mijn opvoeding, zowel fysiek, emotioneel als mentaal. Aan de hand van een goede mindset, gezonde voeding en het evenwicht tussen beweging en ontspanning vond ik uiteindelijk de juiste balans. Van zodra ik meer natuurlijk en puur begon te eten merkte ik grote veranderingen in lichaam en geest. Door de gevoeligheid van mijn lichaam ontdekte ik ook op welke voeding mijn lichaam goed reageerde en welke niet. Ik kon zelfs mijn auto-immuunziekte overwinnen door mijn positieve ingesteldheid en gezonde levensstijl. Ik zette m.a.w. mijn opgedane kennis om in het dagelijkse leven.

Ieder probleem heeft een onderliggende oorzaak en met die drijfveer zoek ik graag naar oplossingen om de kwaliteit van leven te verbeteren. Vanuit mijn eigen ervaringen groeide mijn passie steeds meer: ik verdiepte mij in de materie door opleidingen, seminaries, boeken enzovoort. En nog steeds verdiep ik mij elke dag verder in de kracht van wat een gezonde levensstijl kan betekenen voor mensen.

Maatregelen Covid-19

We worden aangeraden zoveel als mogelijk via online videochat te werken.

Dit is even wennen, maar de meesten vinden dit best wel meevallen.

Tijdens de Covid-19 maatregelen werk ik voor een aangepaste prijs.

Neem gerust even contact op: stijn@bewustwelzijn.be/0484 656 368